Welkom » PAS OP !!

PAS OP !!

Pas op met slakken en eikels

Hoewel we nog een heerlijke nazomer voorgeschoteld krijgen, doet het straatbeeld hier en daar ook al wat herfstig aan. Bladeren, slakken en eikels bedekken de stoep waar jij met je hond overheen wandelt. Een goed moment voor de volgende waarschuwing: Het eten van slakken en eikels is gevaarlijk voor je hond!

  • Slakken kunnen tussengastheer zijn van vervelende parasieten zoals hart- of longworm. Door het eten van slakken kunnen honden besmet raken met de larfjes van deze wormen en zo een gevaarlijke worminfectie oplopen.
  • In eikels en eikenbladeren zit tannine (looizuur) wat giftig is voor o.a. honden en paarden. Groene eikels bevatten de meeste tanine. Je hond kan er erge buikpijn en diarree van krijgen, maar ook gaan braken. In ernstige gevallen kan nierfalen optreden. Hier kan je hond aan overlijden.
Is jouw hond ook snel geneigd alles van de grond op te pakken, ermee te spelen of het op te eten? Neem wat lekkere beloningskoekjes mee tijdens de wandeling en gebruik deze als afleiding en ruilmiddel om je hond ervan te overtuigen dat de koekjes toch écht heel veel lekkerder zijn.